Ornas
Home arrow Geschiedenis Wednesday 28 February 2024
 Zoeken...
Main Menu
Home
Geschiedenis
Krantenknipsels
Foto's
Overzicht per seizoen
Gastenboek
Contact
Bronnen
Administrator
Geschiedenis

Voetbalvereniging Ornas is opgericht in 1934. Hiervoor bestond de sportvereniging Ornas al wel, met onder andere tennis en korfbal als sporten.

De eerste jaren speelde Ornas in de Haagse Kantoor Voetbal Bond (HKVB). De landelijke competitie bestond alleen voor zondag elftallen.

In 1941 besloot de Nederlandse Voetbal Bond om ook voor de zaterdag verenigingen een landelijke competitie op te starten. Begonnen werd in het westen, waar twee vierde klassen werden opgericht nl een vierde klasse A met verenigingen uit Rotterdam en Dordrecht en een vierde klasse B met verenigingen uit Den Haag en Leiden. Vanuit Den Haag namen Ornas, SVGEB, Die Haghe, Semper Altius en BZW deel en uit de omgeving van Leiden Quick Boys, Noordwijk en ARC.

Na een fusie met Archipel gingen deze clubs samen verder onder de naam Archipel/Ornas. De jeugdafdelingen werden samengevoegd, Archipel ging verder als de Archipel/Ornas Zondag en Ornas als Archipel/Ornas Zaterdag.

In 2002 werd er opnieuw gefuseerd, ditmaal met JAC, en verdween de naam Ornas definitief. De zaterdagtak ging met een elftal verder in de reserve klasse, de zondagtak heeft nog een jaar als JAC aan de competitie deelgenomen, voordat deze opgeheven werd. Het merendeel van de resterende zaterdagvoetballers stapte in 2005 over naar VV Marine, waar sommige van deze sterren nog steeds te bewonderen zijn.